25 maj 2016
19:00

Referat: Västerås BK 30 - Fagersta Södra IK

Södra krossade serieledarna BK30 på bortaplan med 7-1 !!!!!!!!!
BK började bäst och hade mest bollinehav inledningsvis utan att skapa nå heta chanser istället så är det Södra som gör 1-0 på straff genom Jimmy Jönsson i den 8:e minuten då Emil Zoltek blir fälld i straffområdet. BK har två fina lägen att kvittera men Arman Poghosyan fick briljera med ett par fina räddningar . Södra tar tag i taktpinnen i matchen och gör 2-0 i den 18:e minuten genom Emil Zoltek efter ett mycket fint förarbete signerat Wille Klasén. Därefter kontrollerar Södra händelserna på plan och låter inte BK skapa nå fler heta chanser. Halvtidssignalen ljuder och Södra leder med 2-0 .

Efter ett bra snack utav coacherna som påpekar att BK kommer att komma ut som retade tigrar i början på andra så blir det precis tvärtom då det är Södra som kommer ut som retade tigrar och gör 3 mål på 8 minuter !!!! mellan minut 50 och 58. Först gör Emil Zoltek sitt andra för kvällen efter passning från Artur Poghosyan till 3-.0 . 4-0 gör Wille Klasén efter att Zoltek spelat fram. 5-0 Gör en glödhet Emil Zoltek på passning utav Wille.BK sticker upp i en kontring och gör 1-5 bakom en chanslös Arman.Södra fortsätter att ösa på och Emil Zoltek gör sitt 4:e för kvällen i den 64:e minuten till 1-6 , det målet var en riktig godbit, Zoltek får ett pass utav Artur och tvekar inte en sekund utan drar dit den på volley bakom en chanslös keeper. 7-1 gör Johannes Körkkö i den 90:e minten på egen hand då han snurrar upp hela BK försvaret och rullar läckert i bollen i buren. Assist ännu en gång Artur P.

Efter att ha haft måtorka ett par matcher så var det verkligen "islossning" för Södra mot serieledarna BK, det var en helt igenom perfekt genomförd match utav Södra där Arman i målet gjorde ett par viktiga räddningar vid ställningen 1-0 där försvaret spelade tajt och säkert och där mittfältarna Sebba o Iman och Jama gjorde det tufft för BK spelarna att få till nåt ordnat spel. Framåt så var yttrarna Wille och Artur på språng hela tiden och gjorde livet surt för BK spelarna. Men bäst på plan var Emil Zoltek som var inblandad i 6!!! utav målen däribland 4 mål som även innebär skytteligaledning i div 4 för Emil.

En sån här match så är det inte lätt att dela ut bollar då jag skulle vilja dela ut till alla.